Manlighet 

December 2017

Könsroller handlar om normer och förväntningar på manlighet resp kvinnlighet i samhället.

Den klassiska kvinnokampen gick ut på att få lika rättigheter och möjligheter. Dagens feminism är identitetspolitisk och går ut på att anklaga vita, privilegierade män. Man hänger sig åt kritik och skuldbeläggande och tilldelar sig själva tolkningsföreträdet.

Tyvärr, för det kortsynta ”feministiska” identitspolitiska perspektivet har bl a genomsyrat den oansvariga migrationspolitiken. De drivande i frågan spelar på feministiska känslosträngar för att knyta kvinnliga väljare till sig. Bakom denna godhetskuliss monterar man ner samhället med hjälp av massinvandring. Som sista etapp i socialiseringen, det öppet totalitära neomarxistiska samhällsskicket.

Under resans gång har en breddning av könrollerna i ett modernt samhälle, en vidgning som borde kunna vara positiv, misstolkats som att skillnaderna mellan manligt och kvinnligt skulle suddas ut.

Det bör i stället handla om ett bejakande av könsskillnader och ett samtidigt bejakande av individuella skillnader. Så att man kan få vara så fri som möjligt som individ i sin könsroll och i sin föräldraroll.

Föräldrar har båda samma långtgående totala ansvar för sina barn, men hur man väljer att fördela arbetsuppgifterna och hur man upplever sin könsidentitet och sin föräldraroll är en privat fråga för varje par att komma överens om.

I ett fritt samhälle.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s