Kön

 

November -17

Det finns två biologiska kön, manligt och kvinnligt. Det är synligt redan på fosterstadiet och blir ytterligare differentierat vid könsmognaden.

Könstillhörigheten ska bekräftas och bejakas av barns omgivning. Man har inte rätt att förvirra eller förvränga barns uppfattning om sig själva som varande en flicka eller en pojke.

Könsidentiteten är känslan av tillhörighet och hur det känns att vara en flicka eller en pojke i ett sammanhang, i en viss tid och i en social kulturell miljö. Könsidentiteten utvecklas under uppväxten, vuxenåren och åldrandet och blir den sammansatta känslan av sig själv med biologisk könstillhörighet som grundläggande ingrediens.

Könsroller är sociala konstruktioner och handlar om gränser för beteende och förväntningar på individer utifrån könstillhörighet och socialt sammanhang, tidsanda och kultur. Könsroller utvecklas ständigt i samhällen som förändras. Till det bättre eller till det sämre. Här kommer politik med i bilden.

 

En liten minoritet människor har ett oklart biologiskt kön.  Några hittar inte en bestämd tillhörighet eller passande könsidentitet och några känner sig starkt tillhöriga det kön som ingen ansåg att man var från början. Alla som tillhör denna minoritet på något sätt, bör naturligtvis få det stöd och den hjälp de som vuxna eller nästan vuxna efterfrågar och som är möjlig.

Sexuell läggning är en annan fråga, ett eget ämne.

Minoritetens terror slår igenom när omvärlden anpassar sig till avvikelser i stället för att värna om normen, dvs det mest vanliga, det normala. Varför skulle trafikanter, tillhörande en minoritet vad gäller könstillhörighet, ta illa upp på tunnelbanan i New York, av att högtalarmeddelanden också fortsättningsvis inleds med ”Ladies and gentlemen..”?

Vi lever i dårarnas paradis  i västvärlden och identitetspolitiken flyttar hela tiden fram positionerna i varje sektor, i varje vrå. Om det inte vore så farligt med denna intoleransens ideologi, så skulle det vara tragikomiskt hur man på det här sättet letar efter tänkbar diskriminering och kränkning i varje formulering.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s